آشنایی با دوربین مداربسته تحت شبکه

۱۳۹۵/۱۰/۲۷ | ۱۳۲۶ بازدید
۵.۰ از ۱

مدت زیادی از حضور دوربین مداربسته تحت شبکه در بازار ایران میگذرد. طریقه نصب و راه اندازی این گروه از دوربین های مداربسته با دوربین مداربسته های آنالوگ کاملا متفاوت است. برای دریافت تصاویر و تبدیل آنها به اطلاعات دیجتال شما میتوانید از دوربین مداربسته تحت شبکه (IP CCTV) بعنوان دستگاه الکترونیکی  مبدل استفاده کنید. این تبدیل در دوربین مداربسته های تحت شبکه توسط حسگر الکترونیکی تصویر (Image sensor) انجام میشود.

غالبا این حسگرها میتوانند از دونوع CCD ویا CMOS باشند. حشگرهای الکترونیکی تصویر در دوربین مداربسته های تحت شبکه به مراتب قوی تر از دوربین مداربسته های آنالوگ تعبیه شده اند. دوربین مداربسته تحت شبکه ( IP camera ) را میتوان نسل جدیدی از دوربین های مداربسته دانست. رواج استفاده از این دوربینهای مداربسته باعث خواهد شد تا افراد زیادی قصد نوسازی تجهیزات مداربسته خود را داشته باشند.

 

ساختار دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین مداربسته تحت شبکه را میتوان به نوعی یک کامپیوتر کوچک درنظر گرفت. این گروه از دوربین مداربسته پس از دریافت اطلاعات تصاویر از حسگرخود، برای انتقال آنها به دستگاه های ذخیره سازی، اطلاعات ورودی را به اطلاعات دیجیتال تبدیل کرده وبا توجه به استانداردها و پروتکلهای انتقال اطلاعات درشبکه، به بستر شبکه هدایت میکند. وجود بخشهای مبدل دراین دوربین مداربسته باعث افزایش پیچیدگی و هزینه های آنها شده است. درواقع این موضوع یکی از علل اصلی اختلاف قیمت موجود بین دوربین مداربسته های آنالوگ و تحت شبکه است.
در گذشته هرشرکت تولیدکننده سیستم های نظارتی و امنیتی از پروتکلی مختص به خود برای انتقال تصاویر دریافتی استفاده میکرد. این کار موجب میشد تا شما در یک سیستم مداربسته شبکه نتوانید از چند برند مختلف دوربین مداربسته برای پروژه ی اجرایی به راحتی استفاده کنید و باید از دوربین مداربسته هایی هم نوع برای یک سیستم یکپارچه استفاده کنید. تنها راه استفاده از دوربین های مداربسته این است از استاندارد onvif استفاده کنید.


کیفیت تصویر دوربین مداربسته

بزرگترین مزیت دوربین مداربسته های تحت شبکه محدود نبودن کیفیت تصویر آنهاست. درحال حاضر دوربین مداربسته های برندهای مطرح دنیا از 1مگاپیکسل تا 12مگاپیکسل دربازار ایران موجود میباشند.وبطور گشترده مورد استفاده قرار میگیرند.


منبع تغذیه (آداپتور)

منبع تغذیه درنظر گرفته شده برای دوربین مداربسته تحت شبکه از دو روش تامین میشود.

    تغذیه از طریق منبع تغذیه یا آداپتور
    تغذیه از طریق کابل شبکه یا به صورت POE

استفاده از آداپتور که طبق روال عادی صورت میگیرد و همانند دوربین مداربسته های انالوگ مراحل را انجام میدهیم. واستفاده از POE که قابلیتی ویژه در دوربین مداربسته های تحت شبکه است.

در صورت استفاده از منبع تغذیه POE شما دیگر نیازی به نصب آداپتور درکنار دوربین مداربسته نخواهید داشت وتمامی هزینه و پیچیدگیهای کابل کشی مربوط به تامین انرژی و منبع تغذیه حذف میشود. البته باید توجه داشت که تمامی سوئیچ های مورد استفاده در زیر ساخت شبکه باید از نوع POE استفاده شوند که معمولا هزینه های زیادی دارند و به مراتب از کابل کشی معمولی پرهزینه ترند.

 

نرم افزار تحت شبکه

از دیگر قابلیت های بسیار مهم دوربین مداربسته های تحت شبکه دسترسی به نرم افزارهای پیشرفته شبکه است. این نرم افزارها میتوانند قابلیتهای بیشماری را برای کاربر ایجاد کنندو بسیاری از نیازهای امنیتی و نظارتی مشتریان را به صورت کامل براورده سازند.

 

طریقه نصب دوربین مداربسته تحت شبکه

نصب انواع دوربین مداربسته تحت شبکه تفاوتهای زیادی با دوربین های آنالوگ دارد و نیاز به درگیر شدن با تنظیمات و پیچیدگیهای شبکه میباشد.

البته این سختی ها برای افرادی عذاب آور خواهد بود که هیچ شناختی از شبکه و تجهیزات امنیتی نداشته باشند. وبطورکل به علت انعطاف پذیری زیاد تجهیزات تحت شبکه در بسیاری موارد از آنها استفاده میشود.