ویژگی WDR دوربین مداربسته (قسمت اول)

۱۳۹۵/۱۱/۰۶ | ۱۸۴۱ بازدید
۵.۰ از ۱

دوربین های مداربسته در شرایط محیطی مختلف، نیاز به قابلیت های ویژه ای دارند. درگذشته و بدون این امکانات معمولا به داشتن تصویری از محیط موردنظر راضی بودیم و فقط دیدن تصویری حتی بی کیفیت جای بسی خوشحالی داشت اما با پیشرفت تکنولوژی در صنعت دوربین مداربسته امروزه به دنبال دوربین مداربسته ای هستیم که تصویری باقابلیتهای ویژه به ما ارائه دهد. این قابلیتهای ویژه امکاناتی هستند که کمک میکنند تا تصاویر دریافتی توسط دوربین مداربسته برای ما کاربردی تر باشد. البته این امکانات چندان هم ارتباطی باارائه تصویری واقعی از محیط ندارند. مثلا قابلیت HLC برای حذف نور مستقیم. یکی از قابلیت هایی که کاربری زیادی در اغلب محیطهای موردنظر برای نصب دوربین مداربسته خواهد داشت ویژگی WDR است.

 

WDR یا Wide Dynamic Range چیست؟

واژه WDR که مخفف و برگرفته از سه حرف ابتدایی عبارت wide dynamic range است، یکی از ویژگیهای تصویر برای افزایش وضوح درحالتیست که نور زیاد از پشت باعث تیرگی تصویر شده است.


مفهوم Wide Dynamic Range

دامنه داینامیکی وسیع به قابلیت دوربین مداربسته در محدوده نوری متفاوت گفته میشود. به میزان وسعت این دامنه قدرت دریافت تصاویر در اختلاف روشنایی زیاد بیشتر خواهد بود و شما تصویر واضحتریراخواهید دید. دراغلب دوربین مداربسته های معمولی بازه نور درمحدوده 50db است.

توجه! چشم انسان قادر است تا بازه داینامیکی 100db را تشخیص و اصلاح نماید.


WDR چیست؟

محدوده اختلاف نور زیاد که اصطلاحا WDR  نامیده میشود باقرار گرفتن در دوربین مداربسته باعث میشود تا دوربین مداربسته موردنظر بتواند در مقابل نور سفید که از پشت سر به شی میتابد و باعث میشود تا شی از نمای روبرو تیره دیده شود مقاومت کرده و قدرت تفکیک رنگ را همچنان حفظ کند دراین حالت ما قادرخواهیم بود تصویر شی را باکیفیتی قابل قبول تر دریافت کنیم. البته این کیفیت باتوجه به قدرت و محدوده WDR متفاوت است. در طی این پروسه نور سفید دریافتی از پشت شی حاضر درتصویر ( که عمدتا درطول روز نورخورشید و درتاریکی چراغ خودرو میباشد ) باعث خواهد شد تا دیافراگم دوربین مداربسته جمع شود. همین امر موجب میگردد که قسمتهای کم نورتر تصویر به صورت تیره دیده شوند.
برای حل این مشکل میتوانیم از تکنولوژی BLC و WDR استفاده کنیم. بااستفاده از WDR دوربین مداربسته که به دو CCD سرعت بالاو سرعت پایین مجهز شده است، میتواند ابتدا باکمک CCD سرعت پایین (با مدت زمان نوردهی زیاد) و سپس با کمک CCD سرعت بالا (با مدت زمان نوردهی کم) تصویر را آنالیز و دریافت کند. پس از این کار دوتصویر دراختیار دوربین خواهد بود که حاصل ترکیب آنها بایکدیگر به دستگاه ذخیره سازی ارسال خواهد شد. با اینکار شما تصویری با نقات کم نور و پر نور تقریبا همسان دریافت خواهید کرد. اگر چه این قابلیت مشکل شدت نور زیاد را بطور چشمگیری کاهش داده است اما همچنان دراین زمینه مشکلاتی نیز دارد:

  • تصویر دارای نویز میباشد و معمولا شدت نویز در نقاط تیره بیشتر است.
  • دربعضی موارد سطح روشنایی قسمتهایی که بین دو سطح با روشنایی مختلف قرار دارند متفاوت باشد.